دوره 8، شماره 1 - ( 1402 )                   دوره 8 شماره 1 صفحات 81-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Talebian N. Investigation of Various Factors on Ovarian Cancer: A Review Study. SJMR 2023; 8 (1) : 8
URL: http://saremjrm.com/article-1-293-fa.html
طالبیان نرگس. بررسی عوامل مختلف بر سرطان تخمدان: یک مطالعه مروری. مجله تحقيقات پزشكي صارم. 1402; 8 (1) :73-81

URL: http://saremjrm.com/article-1-293-fa.html


مرکز تحقیقات زنان، زایمان و نازایی صارم، بیمارستان فوق تخصصی صارم،‌ دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (1269 مشاهده)
مقدمه: سرطان تخمدان نوعی از سرطان است که از تخمدان شروع می‌شود. این بیماری منجر به ایجاد سلول‌های غیرعادی می‌شود که توانایی حمله یا گسترش به دیگر بخش‌های بدن را دارند. ممکن است در آغاز این فرایند علایم مبهم یا غیر آشکار باشند، اما با پیشرفت سرطان احتمال بروز علایم بیشتر می‌شود. بیماران مبتلا به سرطان تخمدان معمولاً علایم خاصی ندارند با علایم غیر اختصاصی مانند، اغلب نفخ، درد لگن، تورم شکم و دیگر علایم به پزشک مراجعه می‌کنند. عوامل متعددی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهند، از جمله عوامل ژنتیکی، سن، استفاده از هورمون درمانی پس از یائسگی، ناباروری، چاقی به عنوان یک عامل خطر احتمالی شناسایی شوند. سرطان تخمدان در طول عمر یک زن 1 در 75 است و احتمال مرگ او در اثر این بیماری 1 در 1004 است. این بیماری معمولاً در مراحل پایانی خود را نشان می‌دهد که میزان بقای نسبی 5 ساله تنها 29درصد است. با وجود اهمیت بهداشت جهانی، علت این بیماری کشنده به طور کامل شناخته نشده است. سرطان تخمدان پنجمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان و کشنده‌ترین بدخیمی زنانه است. هدف این مقاله ارایه مروری جامع بر اپیدمیولوژی عمومی است.
نتیجه‌گیری: احتمال ابتلا به سرطان تخمدان برای هر زنی که با بیماری‌های جدید و مداوم مراجعه می‌کند باید در نظر گرفته شود. سرطان تخمدان همیشه باید مطابق با دستورالعمل‌های منتشر شده رفتار شود درمان مناسب سرطان تخمدان اولیه شامل برداشتن تومور اولیه و تمام توده تومور قابل مشاهده ماکروسکوپی و همچنین بازرسی دقیق است. تاریخچه طبیعی سرطان تخمدان نشان می‌دهد که به عنوان تومور باقی می‌ماند که زندگی زنان در سنین باروری را برای چندین دهه آینده می‌گیرد. اگر سرطان تخمدان در مراحل اولیه باشد و مورد معالجه قرار گیرد، ممکن است درمان شود. درمان معمولاً شامل ترکیبی از پرتودرمانی یا شیمی‌درمانی است. نتیجه درمان به این عوامل بستگی دارد، میزان گسترش بیماری و زیرگونه سرطانی، که فرد به آن مبتلا است. به‌طور کلی، میزان بقای پنج ساله در ایالات متحده حدود ۴۵ درصد است. نتایج در کشورهای در حال توسعه بدتر هستند. محققان به طور مداوم به دنبال سرنخ‌هایی مانند سبک زندگی، رژیم غذایی و داروهایی هستند که ممکن است خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تغییر دهند. شناسایی بیومارکرهای مولکولی دقیق‌تر برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان یک نیاز مهم پزشکی است که برآورده نشده است. CA125 هنوز بهترین و گسترده‌ترین بیومارکر برای تشخیص زودهنگام سرطان تخمدان است که در کلینیک‌ها استفاده می‌شود، اما بسیار محدود است.
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 444 kb]   (245 دریافت)    
نوع مقاله: مروری تحلیلی | موضوع مقاله: بيماری‌های زنان
دریافت: 1402/8/17 | پذیرش: 1402/8/17 | انتشار: 1402/8/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به {مجله تحقيقات پزشكي صارم} می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | {Sarem Journal of Medicine Research}

Designed & Developed by : Yektaweb